
En sen kvällspromenad på klinten med en vän är gott på en tisdag. Och också väldigt god blev vinter-vego-taginen vi lagade innan.
Fräste lök i olja tillsammans med spiskummin, malen koriander, ingefära, saffran, gurkmeja och lite chiliflingor och sen i med skivade grönsaker: morot, vitkål, selleri, squash, vitlök, gul paprika och russin. Vi lät det puttra med vatten och buljong ett bra tag och tillsatte två nävar förkokta kikärtor mot slutet. Gott med varmt och lite vänligt spicy.
Om du tycker att det är kul eller givande med ayurveda så skriver Pukka så här om höst och mat: Your autumnal diet should consist of warm foods that are sweet, mildly spicy, sour and salty as these are all flavours that increase moisture and encourage feeling nourished and grounded.
http://www.pukkaherbs.com/file/14ecb09beb6743a46fb11dd04d693e68/autumn-health.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar