fredag 22 maj 2009

Malmö - Fredagslunch
Fina vänner samlade en fredagslunch. God persisk bönrisotto.
4dl basmatiris, 3 l vatten, 1 msk salt, 50 gr smör, 3 potatisar, 300 gr bönor, 3 dl hackad dill. 
Garnityr: 1 pkt saffran, 2 msk vatten, berberisbär, lite smör
Koka upp vatten och salt. Tvättar riset, minst 3-4 gånger tills all stärkelse är borta. Rör försiktigt ner riset i det kokande vattnet och låt koka på hög värme 8-9 minuter. Rör om då och då. Sila av och skölj riset med 3-4 dl kallt vatten. Smör och olja hettas upp (ca 1 msk av varje), skiva potatisen och lägg dem i matfettet och stek utan att vända dem. Lägg hälften av riset på potatisen + hälften av bönorna och dillen och blanda försiktigt (utan att blanda runt potatisen). Lägg på resten av riset, bönorna och dillen, blanda och forma en topp. På toppen lägger du resten av smöret. Täta locket med en handduk och koka sakta i ca 40 min. 
Garnityr: Blanda saffran i hett vatten. Smält smör och fräs berberisbären. Blanda lite av det kokta riset med saffran, smör och bär och använd som garnering. 
Toppen gott! Tack M!

Inga kommentarer: