tisdag 13 oktober 2009

Visby - hälsohype och en skön höstgryta
De sista tre yogapassen har jag försökt att fokusera på att få inandningen och utandningen lika långa. To my surprise - vilken skillnad det gör i ex Uttanasana, huvud mot knä.

Skönt att vara hemma. Har till och med lagat mat. Här kommer receptet:
fräs lök, vitlök, savoykål och squasch i en panna. Hacka en bit ingefära och blanda i liksom tofutärningar, smulade kafir lime blad, basilika, malen koriander, jordnötter (naturella), panang currypasta och kokosmjölk. Låt puttra lite, smaka av med soya eller salt. Servera med exempelvis kornris.

Om kokosfett
På helgens yoga kurs fick vi lära oss att kokosfett, denna hypade fettsyra, är medellång. Det innebär att det i och för sig är ett mättat fett men den lyckas på nåt sätt tas upp direkt i tarmen och då ligger den inte och lagras i kroppen, utan går direkt ut i blodet. Vegitabiliska fleromättade oljorna fick en diss - om en hettar upp dem för hårt transformeras de till fetternas djävul - transfett! Kokosfett däremot är stabilt och fiffigt. Det om hälsohypen numero uno. Go för kallpressad, extra virgin här också!
Dock fick jag inte riktigt klarhet i om alla bra saker gällde för även den kokosmjölk som jag köper på burk i mataffären.
http://www.green-n-lean.se/kokosfett.html

Inga kommentarer: