lördag 15 november 2008


Visby - Postyoga frukost
Ottolenghi i London gör den bästa müslin, men ännu bättre är att jag fått receptet och kan laga den när jag vill. Det är verkligen den grymmaste jag smakat. Prova du också:

Lawson's granola (reviderad, trodde detta var Ottolenghi)
225 gram rolled oats (eller ta andra gryn; rågflingor, dinkelgryn, det är godast om de är rätt hårda så undvik alltså mesmjuka havregryn)
60 g sunflower seeds
60 g white sesame seeds
80 g apple compote
1 tsp cinnamon
1/2 tsp grounded ginger
60 g rice syrup/golden suryp
125 g whole almonds (eller byt mot cashewnötter eller pistagenötter)
1/2 tsp salt
1 tsp sunflower
150 g dried cranberries

Blanda allt (utom cranberriesen) och ställ in i ugnen i 170 grader i ca 40 min. Rör om emellanåt. Blanda i bären när du tagit ut plåten. Låt svalna och häll på lufttät burk.

Müslin eller granolan blir krispig och har mycket tuggmotstånd. En nice frukost efter yogan med lite rismjölk och färsk frukt.
www.ottolenghi.co.uk

Inga kommentarer: